Kegel Toner är avsedd för kvinnor som vill stärka bäckenbottenmuskler eller lider av ansträngningsinkontinens dvs urinläckage vid hosta, skratt, nysningar, hoppande eller träning.  Ansträngningsinkontinens är särskilt vanligt hos kvinnor som fött barn på naturlig väg.

Bäckenbotten bär upp de inre organen, bland annat livmoder, urinblåsa och ändtarm, och hjälper till att hålla tätt kring urinrör och ändtarm. En graviditet är påfrestande för bäckenbottenmusklerna och de blir både uttänjda och försvagade. Det är därför viktigt att träna bäckenbottenmusklerna efter förlossningen. Kegel Toner är det perfekta hjälpmedlet för detta.

FÖRDELAR MED ANVÄNDNING

✅ en effektiv och trygg behandlingsform
✅ minskar mängden urin som läcker
✅ läkemedelsfri behandling utan biverkningar
✅ EMS-behandling
✅ trygg och enkel att använda
✅ kan utesluta behovet av kirurgiska ingrepp
✅ kan förbättra sexuellt umgänge
✅ kan användas hemma när det passar dig bäst
✅ behandlingsform som rekommenderas av sjukgymnaster

BEHANDLINGSPROGRAMMEN

1. STRES – ansträngningsinkontinens
2. TONE – förstärkning av bäckenbottenmusklerna

ANVÄNDNING AV KEGEL TONER

Kegel Toner är lättanvänd och har två förinställda program: det ena programmet är för behandling av ansträngningsinkontinens och det andra programmet är för att stärka bäckenbottenmuskler.

Du kan använda Kegel Toner för att stärka bäckenbottenmusklerna, även om du inte lider av urininkontinens. Ett starkt bäckenbotten förhindrar urininkontinens och förbättrar njutningen i det sexuella samlivet.

Kegel Toner aktiverar bäckenbottenmuskler genom mild stimulering som överförs genom vaginalelektroden. Med hjälp av Kegel Toner är träning av bäckenbottenmuskler mycket effektivt och snabbt.

FÖRPACKNINGEN INNEHÅLLER

Kegel Toner -bäckenbottentränare
1 x elektrodkabel
1 x Liberty -vaginalelektrod
2 x 1,5 V alkaliska AA-batterier
svenskspråkig bruksanvisning
förvaringspåse

NOTERA

Tillsammans med bäckenbottentränaren Kegel Toner rekommenderar vi att du använder Go Gel -glidmedel och Premeno Duo -fuktgivande vagitorier.

Till rengöring av vaginalelektroden rekommenderar vi antibakteriella rengöringsdukar.

Har du nickelallergi? Beställ då en vaginalelektrod i guld som är nickelfri.