Fri frakt över 500 kr!


TENS-apparater används för att behandla olika lång- och kortvariga smärttillstånd och besvär. TENS-apparater rekommenderas av såväl smärtkliniker som fysioterapeuter runt om världen. Apparaten lindrar smärta och kan minska behovet av smärtmediciner. TENS är en läkemedelsfri, säker och effektiv behandlingsmetod. TENS-behandling baserar sig på stimulering av kroppens egna smärtlindringsmekanismer.

Med TENS-apparat kan behandlas till exempel muskel- och ledsmärtor, menstruationssmärtor, förlossningssmärtor, urinläckage, bäckenbottenmuskler, huvudvärk och migrän.TENS-APPARATENS FUNKTION

TENS-apparatens funktion baserar sig på TENS-metoden. Behandlingen lindrar smärta på två olika sätt:
1) genom att frisätta endorfiner, kroppens naturliga smärtstillande ämne
2) genom att blockera överföringen av smärtsignaler till hjärnan.

FRIGÖRING AV ENDORFINER

När man använder TENS-apparatens lägre frekvenser, får den kroppen att frigöra endorfiner som är kroppens egna avslappnande och smärtstillande, morfinliknande medel.

Toppnivån för smärtlindring uppnås efter ungefär 40 minuter och effekten kan till och med verka i upp till fyra timmar efter att apparaten stängs av.

Hos de flesta lindras smärtan. Hos en del försvinner smärtan helt under tiden TENS-apparaten används. Hos andra kan det behövas att TENS-apparaten används regelbundet under en längre tid. 

SMÄRTPORTEN

TENS-apparaten skickar svaga elektriska impulser genom elektroder som placeras på huden i närheten av smärtans källa. Strömmen stimulerar nerverna som kommunicerar känslor av vidröring och temperatur. Dessa nerver är kopplade till samma ställen på ryggraden som nerver som förmedlar smärta. En stark signal från känselsinnet förhindrar att en smärtsignal når hjärnan.

Detta fenomen kallas “smärtporten” och dess styrka märks väldigt snabbt efter att apparaten knäpps på. Effekten kan försvinna efter ett par timmar. Du kan hålla en paus på ungefär en timme och pröva igen. TENS-behandling kan användas många gånger om dagen.