Behandla din nagelsvamp hemma med Nailit

Behandling av nagelsvamp kan vara en sak som man inte gärna pratar med andra om – det kan kännas privat eller pinsamt att erkänna att man har det. Det är lättare att leta efter ett snabbt och effektivt sätt att behandla det själv… Vi vet att det är lätt att tänka att det går över snart och att du inte behöver någon behandling, men om du ignorerar problemet länge nog kan det leda till allvarligare problem.

Det viktiga är dock att veta att du inte är ensam – det är många som har nagelsvamp och behandling finns att få! Vi kommer att hjälpa dig med våra bästa råd här:

Varför får man nagelsvamp?

Vi börjar med den fråga som ofta kommer först: Varför? Nagelsvamp är, precis som det låter, en svamp som angriper nageln. Den påverkar produktion av hudceller, vilket gör att nageln kan bli tjockare och deformerad. Detta kan med tiden förorsaka stor smärta och påverka din vardag.

Symptom kan variera från person till person, men nagelsvampen är känd för sitt fula utseende. Nageln kan bli tjockare och deformerad vilket med tiden kan förorsaka stor smärta.

Om du har en aktiv livsstil och idrottar mycket befinner du dig i miljöer där nagelsvamp kan förekomma. Svampen trivs nämligen i svettiga skor och strumpor, och den varma, mörka och fuktiga miljön som uppstår när man är aktiv gör att svampinfektionen kan frodas.

Den kan även smitta mellan människor och det gör den framför allt om det finns fuktiga golv där många går barfota. Om du ofta befinner dig i sådana miljöer så är det viktigt att se till att fötterna är rena och torra för att minska risken för nagelsvamp. Ett tips kan vara att alltid ha ett par rena strumpor nära till hands så att du kan byta vid behov.

Önskar du att läsa mer om nagelsvamp och fotsvamp finns det information att hämta på bland annat vårdguidens hemsida. Här kan du läsa om olika typer av svampinfektioner men även specifik information angående nagelsvamp, symptom samt behandling av nagelsvamp.

Hur ser nagelsvamp ut?

Det kan vara svårt att veta vad problemet med din nagel är. Nagelsvampen i sig förorsakar ingen smärta utan ses ofta endast som ett kosmetiskt besvär, där nagelns färg påverkas och ofta får en mer gulaktig ton. Efter ett tag kan nageln även bli tjockare, och det är ofta då du börjar märka att det är mindre plats i din sko och att det börjar göra ont när du går. Symptomen kan även visa sig genom att din nagel blir mjuk och skör, och om man har otur kan nageln till sist ramla av.

Var kan man få nagelsvamp?

Fingrar och tår är det vanligaste ställena som det uppstår, men nagelsvamp kan lätt leda till fotsvamp på sikt. Du kommer då se hur huden runt omkring börjar klia, blir röd och spricker. Detta kan bli ett långvarigt problem om du inte behandlar det på rätt sätt. Obehandlad svampinfektion kan i värsta fall sprida sig till och med till könsorganen och förändras till ljumsksvamp.

Vad hjälper mot nagelsvamp?

Nu vet vi vad som är det värsta som kan hända, så om du sitter med en obehandlad nagelsvamp som du vill råda bot på så är det nu du ska läsa vidare. Vad är det bästa sättet att behandla nagelsvamp ­– huskur, krämer eller behöver en läkare kolla på det? Detta beror självklart på hur allvarligt problemet är och hur mycket det påverkar dig i din vardag.

När man först upptäcker att man har problem med en nagel så är det många som använder nätet för att hitta svar. Ofta undersöker man möjligheterna för vad man kan göra själv och då är det ofta huskurer som är första valet. När det kommer till nagelsvamp så är ättika en beprövad metod.

Eftersom många har ättika hemma så är det ett enkelt sätt att försöka lösa problemet, men ofta så behövs det lite mer för att få bot på problemet. Om du misstänker att du har nagelsvamp lönar det sig att söka vård och besöka en vårdcentral för att vara säker på att du får rätt behandling och inte provar en massa receptfria läkemedel i onödan.

Ofta kan problemet lösas med orala eller utvärtes läkemedel och du kan på så sätt bota nagelsvampen fort. Om infektionen inte sprider sig eller förorsakar smärta kan läkaren även rekommendera att endast följa upp hur den utvecklas, men så har du fått ett par kunniga ögon som har kollat på problemet och du behöver inte oroa dig för att det är något värre.

Några få konkreta tips för dig som brottas med nagelsvamp och fotsvamp är att:

  • Tvätta fötterna och se till att hålla dem torra
  • Byta strumpor regelbundet
  • Tvätta dina strumpor vid 60 grader
  • Undvika trånga skor

Vad är lösningen?

Problemet försvinner oftast inte av sig själv, men det blir nödvändigtvis inte värre. Om du inte lider av din nagelsvamp kan det räcka att endast förbättra utseendet på nageln och det kan du enkelt göra hemma. Tenscare har utvecklat en ny produkt som bekämpar nagelsvampens synliga besvär. Med Nailit blir du av med nagelsvampens synliga besvär för gott.

Nailit är en ny generation av laserenheter som du kan använda för att behandla nagelsvampens ytliga besvär i hemmets trygga ramar. Apparaten är lätt, säker och effektiv att använda – så att du kan lyckas bota nagelsvamp fort i hemmets trygga ramar!

Nailit Behandla nagelsvamp i hemmets trygga ramar.
Läs mer om Nailit