KÖPVILLKOR

Här återfinns information om de köpvillkor som gäller hos Tenscare.se. Läs denna information noga innan du handlar. Om något är oklart ta gärna kontakt på info@tenscare.se. Genom att genomföra ett köp hos Tenscare.se accepterar du dessa villkor.

TILLÄMPLIGHET

Dessa köpvillkor är tillämpliga ifall Svensk eller annan tillämpad lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag gäller Köplagen.

ORDERBEKRÄFTELSE

En orderbekräftelse skickas direkt efter avslutat köp till angiven e-postadress. Det är viktigt att du anger en korrekt e-postadress för att få information om eventuell delleverans, förseningar etc.

BESTÄLLNING

Alla beställningar ska ske över internet. Tenscare.se tar huvudsakligen emot beställningar via vårt shoppingsystem på vår hemsida. Beställaren måste vara över 18 år. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Tenscare.se lider ekonomisk eller annan skada kan bli polisanmäld. För att skicka din beställning mot kortbetalning behöver Tenscare.se ditt personnummer. Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Tenscare.se garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part förutom vad som är nödvändigt för att genomföra beställningen och skicka produkten till dig. Tenscare.se förbehåller sig rätten till kreditkontroll samt att godkänna eller avslå en beställning.

PRISER

Alla priser som anges på Tenscare.se sidor bygger på kontant betalning såvida ej annat avtalats. Med kontant betalning avses betalning mot separat faktura, kortbetalning eller bankgiroinbetalning. Innan du bekräftar beställningen kommer den totala summan av beställningen att visas.

FRAKTKOSTNADER

Vi levererar beställningar värda över 500 sek avgiftsfritt inom Sverige.

Beställningar under 500 sek debiterar vi enligt följande:
– PostNord MyPack Collect 59 sek
– PostNord MyPack Home 99 sek

BETALNINGSSÄTT

Du har möjlighet att betala direkt via betalkort, bank, faktura och delbetalning. Som betalningsförmedlare fungerar Klarna. Genom din betalning accepterar du även eventuella separata villkor som Klarna har för att genomföra transaktionen.

LEVERANSTIDER

Leverans sker normalt inom 1-5 arbetsdagar om produkten finns på lager. I de fall leveransen beräknas ta mer än utsatt indikering kontaktas du av Tenscare.se. Tenscare.se ansvarar inte för leveransförseningar från tredje part. Tenscare.se reserverar sig mot eventuell slutförsäljning av någon produkt.

LEVERANSER

Alla leveranser sker med Postnord och enligt de leveranssätt vilka presenteras innan slutförande av beställning. Det är på ditt ansvar att se till att den adress som uppgivits till Tenscare.se vid beställningstillfället är korrekt, och att du, efter det att Tenscare.se effektuerat ordern följer upp leveransen hos speditören, samt tillser att leveransen avhämtas/mottages på avhämtningsställe inom skälig tid från avsändandet, vanligtvis 7 dagar från avsändandet.

FÖRÄNDRING AV ORDER

Du äger fram till den punkt order effektuerats rätt att, utan kostnad för dig annat än prisskillnad på vara, förändra din order, dock med reservation för av dig beställd vara vilken ej lagerförs. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system ej kan ändras.

AVBESTÄLLNING

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för dig fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du är ifall Tenscare.se effektuerat din order i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen.

OUTLÖST PAKET

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 245 kr om ett paket ej hämtas ut. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning nedan.

RETURNERINGSANVISNINGAR FÖR OANVÄND PRODUKT

Köp som görs i webbutiken har en returrätt på 14 dagar i enlighet med konsumentskyddslagen. Om du önskar returnera en produkt, måste produkten vara oanvänd och oskadad, i originalförpackning och i försäljningsbart skick.

Om du vill utnyttja din ångerrätt, kontakta kundservice info@tenscare.se inom 14 dagar efter du har mottagit din order och meddela att du önskar ångra ditt köp.

Försäljaren ansvarar inte för returer som ej meddelats till kundservice.

Produkten returneras som kundretur med den retursedel som medföljer beställningen. Vi debiterar direkta fraktkostnader på 79 kronor som uppstår för returen och drar av denna summa från det belopp som ska återbetalas för köpet.

  • packa försiktigt ner de produkter du önskar returnera, till exempel i samma förpackning som de levererades i
  • slut förpackningen noggrant
  • fäst retursedeln på förpackningen och täck eventuella streckkoder/adressetiketter från tidigare, om sådana finns på paketet
  • för paketet till Postnords ombudsställe och spara kvittot du får för returen

Då vi mottagit returen till vårt lager, återbetalar vi pengarna så snart som möjligt, dock senast 14 dagar efter att returen kommit till oss. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som användes för beställningen.

Om du önskar göra returen på något annat sätt än med retursedel, vänligen kontakta oss på info@tenscare.se

ÅTERBETALNING

Har du en obetald faktura för din order så är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum. Det gör du på www.klarna.com/se. När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad (ej returfrakten), dock senast inom 14 dagar. Om du har betalat med faktura, direktbetalning eller förskottsbetalning överför vi pengarna till ditt bankkonto. Om du har betalat med kort krediterar vi retursumman på ditt kort.

VID UPPTÄCKT FEL AV VARA/GARANTI

Om du upptäcker fel på varan så gäller garantisedeln som medföljer paketet. Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta vår support. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Du har på grunderna i garantisedeln, upp till två år (beroende på produkt) på dig att hävda en garantiåtgärd för en vara och då inom två månader efter att felet uppstått. Felet skall också vara av den karaktären att den inte uppkommit på grund av vårdslöshet eller felaktig användning (se bruksanvisning om skötselråd).

SUPPORT

För support eller användarstöd av allmän karaktär eller vid fel på vara kan du kontakta Tenscare.se på info@tenscare.se via e-post.

INFORMATION

Tenscare.se förbehåller sig tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och Tenscare.se kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Tenscare.se använder även uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter, nyheter och annan relevant information. Genom att genomföra ett köp och därmed acceptera köpvillkoren ger du sitt samtycke till denna användning. Du kan när som helst återkalla lämnat samtycke genom att kontakta kundservice på info@tenscare.se.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att Tenscare.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att Tenscare.se befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

COPYRIGHT

Allt innehåll på Tenscare.se webbplats, så som text, grafik, loggor, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar, och annan mjukvara tillhör Tenscare.se eller dess leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

VÅR GARANTI

Alla komponenter i våra produkter är av hög kvalitet och vid leverans har varje apparat testats och kontrollerats grundligt av tillverkaren.

Garantitiden gäller från och med köpdag och för den kund som handlat från en auktoriserad distributör.

Garantin inkluderar inte skador som uppstått på grund av yttre påfrestningar eller ovarsam hantering. Inte heller för defekter som härrör från felaktig användning, rengöring eller förvaring.

Garantin upphör att gälla om hanteringen varit felaktig, om produkten öppnats eller om garantisigillet brutits.