Vid erektil dysfunktion dvs impotens, kan mannen inte uppnå eller behålla en tillräckligt stark erektion för att samlaget skall lyckas. Symtomen är dock varierande. Då problemet är återkommande eller väsentligt begränsar sexuellt liv anses detta vara erektil dysfunktion.

 

ORSAKER TILL EREKTIONSSTÖRNING

Ungefär 20% av män, i alla åldrar, lider av mild erektil dysfunktion. Emellertid är tillfällig erektil dysfunktion vanlig och de flesta män lider av detta någon gång. Svårigheterna kan orsakas av stress, trötthet eller rädsla för att misslyckas. Vid åldrande blir blodkärlen och nervsystemet mindre funktionella och de hormonella funktionerna förändras, vilket gör erektil dysfunktion vanligare. Även om erektil dysfunktion är vanligast hos äldre män, lider män i alla åldrar av besväret.

Bakom störningen kan ligga både psykiska och fysiska orsaker. Fysiska orsaker kan vara tex. sjukdomar och läkemedel som används för att behandla dem. Psykologiska faktorer, å andra sidan, kan vara tex. stress, trötthet, känslor relaterade till sexuell skam, trauma eller relationsproblem. Om störningen är ihållande eller långvarig, skall man uppsöka en läkarmottagning. Den bakomliggande orsaken måste alltid klargöras innan behandlingen påbörjas.

 

BEHANDLING AV EREKTIONSSTÖRNING

Det är bra att komma ihåg att erektil dysfunktion inte är en sjukdom utan ett symptom. Om störningen orsakas av en underliggande sjukdom, måste god behandling av sjukdomen tillhandahållas. Vissa mediciner orsakar erektil dysfunktion, och då kan byte av medicin hjälpa med problemet.

Livsstilen (rökning, alkoholförbruk, brist på motion, övervikt) kan också öka erektil dysfunktion. Utgångspunkten för behandling är alltid egenvård, och enbart en livsstilsförändring kan förbättra erektionsförmågan. Om orsaken till störningen är psykologisk eller beror på relationsproblem, är det rekommenderbart att konsultera en sexolog eller psykoterapeut.

Läkemedel kan användas för att behandla erektil dysfunktion. Även om läkemedel ofta är effektiva kan användningen av dem vara farlig för vissa. Detta till exempel om personen lider av hjärtsjukdomar, har mycket lågt blodtryck eller använder nitropreparat samtidigt. Användning av mediciner kan också ha biverkningar. Det finns också en mängd olika hjälpmedel som kan förbättra erektionsförmågan.

 

Behandling av erektil dysfunktion genom att stärka bäckenbotten.

Erektil dysfunktion är ett mycket vanligt problem inom mäns sexuella hälsa. Problemet kan anstränga parförhållandet och orsaka känslor av otillräcklighet.

 

BEHANDLING AV EREKTIONSSTÖRNING GENOM ATT STÄRKA BÄCKENBOTTENMUSKLER

Att träna bäckenbottenmuskler kan av många män tyckas vara en lite konstig idé, eftersom dessa övningar mycket oftare associeras med kvinnor. Att bibehålla muskelstyrkan är dock lika viktigt för män. Bäckenbottenmusklerna är gömda under bäckenet, men de har många viktiga funktioner. De stöder de inre organen och förhindrar problem med urinering och avföring.

Om erektil dysfunktion har att göra med blodcirkulationen är förstärkning av bäckenbottenmusklerna ett effektivt hjälpmedel för problemet. Bäckenbottenträning har visat sig förbättra erektion och också stärka orgasm. Med regelbunden muskelövning i bäckenbotten kan man till och med helt undvika behovet av medicinering.

Bäckenbottenmusklerna kan också tränas utan hjälpmedel, men att hitta musklerna kan vara svårt och träningen kan lätt glömmas bort. För att få resultat, liksom med gymträning, måste musklerna tränas med måtta och tillräckligt ofta.

Med en TENS-apparat kan du träna bäckenbottenmusklerna effektivt och enkelt, och på detta sätt förebygga och behandla eventuell erektil dysfunktion. TENS-apparaten är mycket enkel att använda och du behöver inte aktivera musklerna själv, utan apparaten gör träningen för dig. Perfect PFE Men stimulerar försiktigt bäckenbottenmusklerna genom elektroder fästa på huden eller en analelektrod.

Läs mera om Perfect PFE Men och beställ din egen apparat!