Perfect PFE kvinnors urininkontinens och förstärkning av bäckenbottenmuskler

1190,00kr

Till nätbutiken

Perfect PFE Woman
Förstärkning av bäckenbottenmuskler och behandling av urininkontinens

Perfect PFE Woman -apparaten för stimulering av bäckenbotten är ett tryggt, läkemedelsfritt och icke-kirurgiskt behandlingsalternativ för urininkontinens.

Åldrande behöver inte leda till urininkontinens och det ska inte heller anses vara nödvändigt efter förlossning. Det är fullt möjligt att behandla urinläckage istället för att hantera symptomen med olika skydd. Med hjälp av Perfect PFE Woman -apparaten tränas bäckenbottenmuskler mycket effektivt och snabbt.

TENS-apparaten Perfect PFE Woman förhindrar inte bara urinläckage utan minskar också mängden läckande urin. De flesta kvinnor märker en märkbar skillnad redan efter tre veckor.

Perfect PFE -apparaten kan användas för att stärka bäckenbottenmuskler utan att du lider av urinläckage. Starka bäckenbottenmuskler minskar risken för inkontinens, livmoderframfall och har stor betydelse för det sexuella samlivet.

Bäckenbotten bär upp de inre organen, bland annat livmoder, urinblåsa och ändtarm, och hjälper till att hålla tätt kring urinrör ändtarm. Under graviditeten blir bäckenbottensmuskler uttänjda och försvagade av påfrästningar. För välmående är det viktigt att träna bäckenbottensmusklerna efter förlossningen.

Läs användarerfarenheter om bäckenbottenträning och apparatens funktioner och effektivitet här.

PRODUKTBESKRIVNING

Perfect PFE Woman (Pelvic Floor Exerciser) -apparaten för stimulering av bäckenbotten är ett tryggt, läkemedelsfritt och icke-kirurgiskt behandlingsalternativ för urininkontinens. Med hjälp av den kan kvinnor bli av med urinläckage och skydd och återgå till en normal livsstil.

Perfect PFE Woman är enkel att använda. Apparaten för bäckenbottenträning har fyra program för träning av bäckenbottenmusklerna och dessutom ett program för att lindra bäckensmärta.

Den vaginala elektroden aktiverar musklerna genom mild stimulering. Detta tränar bäckenbottenmusklerna och hjälper dig att få kontroll över dessa muskler.

Särskilda program för att behandla ansträngnings-, trängnings- och blandinkontinens och ett program för att bibehålla muskelstyrkan. Apparaten för bäckenbottenträning har också ett separat smärtprogram för att lindra kronisk bäckensmärta orsakad av vulvodyni, symfussmärta eller interstitiell cystit. Apparaten medföljs av en Liberty Loop elektrod med en biofeedback-enhet som hjälper att utföra muskelträning i bäckenbotten.

REKOMMENDERAD BEHANDLING 

Perfect PFE kombinerat med träning av bäckenbottenmusklerna stärker och tonar bäckenet, vilket minskar urinläckage och inkontinensproblemen (urininkontinens).
Behandlingen tar bara 20 minuter per dag, så du kan enkelt inkludera bäckenbottenträning i dina dagliga rutiner – samtidigt som du ser på tv, läser i sängen eller bara kopplar av.
Det rekommenderas att fortsätta behandlingen i 12 veckor, men många kvinnor har fått goda resultat redan efter 3–4 veckor.
– Efter behandlingsperioden ska TONE-programmet användas i 20 minuter en gång i veckan för att bibehålla styrkan i bäckenbottenmusklerna.

APPARATENS VIKTIGASTE EGENSKAPER 

– Enkla kontroller och en diskret apparat som är lätt att använda
– Fyra förinställda program för olika behov
– Mild och behaglig stimulans, noggrann regleringen av impulserna
– Apparaten stängs av efter 20 minuter för att undvika överansträngning av bäckenbotten
– Apparaten medföljs av en specialtillverkad elektrod som är enkel att använda

Perfect PFE lämpar sig för behandling av tre olika typer av inkontinens:
– Ansträngningsinkontinens innebär att det sker urinläckage när man hostar, nyser, anstränger sig eller vid plötsliga rörelser. Detta drabbar speciellt kvinnor och beror på att blåshalsen och de övriga mekanismerna för att hålla urinen i blåsan inte fungerar.
Vid trängningsinkontinens lider patienten av en överaktiv blåsa. Personen kan uppleva ett plötsligt och trängande behov att gå på toaletten, men lyckas inte alltid hålla sig tillräckligt länge eller måste gå så ofta att det blir ett problem.
Blandinkontinens är en blandning av ansträngnings- och trängningsinkontinens.

NYTTAN MED ATT ANVÄNDA APPARATEN

– Läkemedelsfri behandling utan biverkningar.
– Trygg och enkel att använda.
– Färdiga program för olika behov.
– Kan användas hemma när det passar dig bäst.
– Kan utesluta behovet av kirurgiska ingrepp.
– Kan öka njutning vid samlag genom att stärka bäckenbotten.

FÖRPACKNINGEN INNEHÅLLER

Perfect PFE Woman-apparat för bäckenbottenträning och stimulering av bäckenbotten
1 x elektrodkabel (L-CPT)
1 x Liberty Loop vaginal elektrod (X-VPL)
2 x 1,5 V alkaliska AA-batterier (B-AA)
svenskspråkig bruksanvisning
skyddspåse

OBS!

Läs följande varningar noggrant innan du använder apparaten:
– Det kan finnas flera orsaker för inkontinens. Typen av inkontinens och dess orsak bör diagnostiseras före användning av Perfect PFE.
– Användning av Perfect PFE bäckenbottentränare rekommenderas inte om du har urinvägsinfektion eller hudirritation i underlivet
– Iaktta särskild försiktighet om känselsinnet i underlivet inte fungerar normalt.
– Om du har livmoderframfall eller om det gör ont att lägga in elektroden ska du tala med din läkare innan du använder apparaten för bäckenbottenträning

– Du kan använda apparaten för bäckenbottenträning normalt också under menstruation, men det är eventuellt inte lika behagligt som vanligt

Ifall du har nickelallergi finns det att beställa Vaginal elektrod i guld, som inte innehåller nickel.

Vi rekommenderar användning av Go Gel glidmedel och Premeno® Duo -fuktivande vagitorier tillsammans med Perfect PFE Woman.