Upp till 80 % av svenskar lider av ryggsmärtor någon gång i livet. Ryggont är vanligt och det blir också lätt kroniskt. Lyckligtvis är dock allvarlig ryggsmärta relativt sällsynt.

Läkemedelsfria smärtbehandlingar är utgångspunkten för smärtbehandling och ska alltid användas i första hand. Centrala drogfria behandlingar är träning, olika fysikaliska behandlingar som kyl- och värmeterapi samt TENS-behandling. Förutom smärtlindring bidrar TENS-behandlingen till att förbättra funktionsförmågan och livskvaliteten.

TENS-apparat - ett effektivt hjälpmedel mot ryggsmärtor

TENS-apparat är lämplig för säker och effektiv smärtlindring av nästan alla typer av ryggsmärtor.

Hur lindrar TENS-apparaten smärta?

TENS-apparaten lindrar smärta effektivt och utan biverkningar. TENS-apparatens funktion baserar sig på TENS-teknologi, dvs transkutan nervstimulering.

Till skillnad från smärtstillande läkemedel riktar TENS-apparaten smärtlindring exakt till smärtpunkten och belastar inte kroppen. TENS-apparaten börjar lindra smärtan omedelbart och smärtlindringen fortsätter under hela användningen och i flera timmar efter användning. Regelbunden användning av en TENS-apparat kan också minska kronisk smärta i allmänhet.

TENS-apparaten lindrar smärta på två olika sätt: genom att blockera flödet av smärtsignaler till hjärnan (smärtporten) och genom att frigöra endorfiner, det vill säga kroppens naturliga smärtstillande medel. TENS-apparaterna innehåller olika färdiginställda program, av vilka vissa program utnyttjar smärtporten, vissa frigör endorfiner, och vissa använder båda metoderna för smärtlindring. Förutom smärtlindring förbättrar TENS-behandling blodcirkulationen i det behandlade området, tar bort och förhindrar muskelstelhet.

Vilken typ av ryggsmärta kan TENS-apparaten hjälpa mot?

Med hjälp av en TENS-apparat kan du säkert behandla nästan alla typer av ryggsmärtor. TENS-behandling är lämplig för behandling av muskel-, led- och nervrelaterad ryggsmärta.

TENS-apparat kan användas bl.a.

för kronisk ryggsmärta
värk av ischias
för stelhet i nacke, axlar och rygg
vid akut ryggsmärta
till ryggskott
till ryggsmärtor orsakade av mens
för graviditets- och förlossningsvärk

TENS-apparater har olika program, vilket möjliggör effektiv smärtlindring för väldigt olika typer av smärttillstånd.

TENS-apparaternas program är utformade för olika smärtlindringsbehov, och apparaterna har program, frekvenser och inställningsmöjligheter som är utformade specifikt för dessa åkommor. Vissa TENS-apparater har även program där det är möjligt att manuellt justera programinställningar (t.ex. pulslängd, frekvens, stimuleringsform).

Vissa av TENS-programmen fungerar med låg frekvens, frigör endorfiner och lindrar effektivt kronisk ryggsmärta. Vissa av programmen använder hög frekvens och lindrar smärta med hjälp av en smärtport. Dessa program är väl lämpade för att lindra till exempel akut ryggsmärta. I bruksanvisningen hittar du programbeskrivningar och instruktioner för placering av hudelektroderna.

Vilken är den bästa TENS-apparaten för att lindra ryggsmärtor?

Perfect TENS –smärtlindraren

Perfect TENS är en mycket mångsidig TENS-apparat som är lämplig för att lindra ryggsmärtor orsakade av olika orsaker.

Apparaten har 8 olika förinställda program, varav många är lämpliga för att lindra ryggsmärtor. I varje program kan intensiteten justeras med 60 olika intensitetsnivåer. Apparaten har även ett manuellt program, vilket möjliggör mycket individuell behandling.

Perfect TENS-apparaten kommer med ett paket med 4 fyrkantiga hudelektroder som är väl lämpade för behandling av ryggsmärtor. På vår webbsida kan du även beställa större hudelektroder, vilket kan göra smärtlindring på större delar av kroppen ännu effektivare.

Här kan du läsa vad våra kunder tycker om Perfect TENS >>

890.00 kr


Lev livet fullt ut utan att låta smärta hålla dig tillbaka. Med Perfect TENS smärtlindrare, som använder avancerad TENS-teknologi, kan du nu effektivt hantera smärta i nacke, axlar, rygg, knän och mycket mer. Denna revolutionerande enhet är din biljett till en smärtfri vardag, utan behov av läkemedel.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

Sports TENS -smärtlindraren

Sports TENS är speciellt utvecklad för dig som idrottar mycket. Denna apparat kombinerar både TENS, EMS och massagestimulering.

Apparatens TENS-program kan effektivt lindra ryggsmärtor orsakade av skador eller intensiv träning.

Milda massageprogram slappnar av och minskar stress.

EMS-program kan användas för rehabilitering och muskelaktivering. För smärtlindring har apparaten 10 förinställda TENS-program och två manuella TENS-programlägen.

1890.00 kr


En effektiv och mångsidig apparat för smärtlindring, rehabilitering av idrottsskador samt massage. Apparaten lindrar smärta med hjälp av TENS-teknologi och rehabiliterar och aktiverar muskler med hjälp av EMS-teknologi. Apparaten har dessutom ett avslappnande massageprogram. Lämplig för både professionell- och hemmabruk.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

Ova Plus -smärtlindaren

Ova Plus är det bästa alternativet för ryggsmärtor orsakade av mens och endometrios.

Apparaten har 4 olika program avsedda för behandling av menssmärtor och smärtor som beror på endometrios. I varje program kan intensiteten justeras mellan 1 och 20.

Ova Plus hudelektroder är något större än vanliga hudelektroder, vilket hjälper till att lindra smärta i ett större område. Apparaten är kompakt och lätt att använda, och den kan bekvämt bäras även under kläder hela dagen.

Här kan du läsa vad våra kunder tycker om Ova Plus >>

950.00 kr


Bevisligen effektiv hjälp för lindring av mensvärk och värk som orsakas av endometrios. Lindrar smärta med hjälp av TENS-teknologi. Apparaten har 4 färdiga program och är mycket kompakt.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

Perfect MamaTENS -smärtlindraren

Perfect MamaTENS är utvecklad för smärtlindring under graviditet och förlossning.

Apparatens program är utformade för att effektivt lindra ryggsmärtor under de sista veckorna av graviditeten och under förlossningen. Perfect MamaTENS kan även användas efter förlossningen för att lindra allmän ryggsmärta.

Här kan du läsa vad våra kunder tycker om Perfect TENS >>

899.00 kr


Ett säkert och effektivt sätt att lindra graviditets- och förlossningssmärtor samt ryggvärk efter graviditeten. Lindrar smärta med hjälp av TENS-teknologi. Rekommenderas av barnmorskor!

🚚 Fri frakt
2 års garanti