Att stärka bäckenbotten är viktigt för hela kroppens välbefinnande. Ofta börjar man träna bäckenbottenmuskler först när problem uppstår men träning av bäckenbotten är lika viktigt som en förebyggande åtgärd. En stark och välfungerande bäckenbotten förhindrar problem med bäckenbotten i framtiden.

5 tips att stärka bäckenbotten

Trött på att träna bäckenbotten utan resultat? Läs nedan fem tips att stärka bäckenbotten. Med hjälp av dessa tips gör du din träning effektiv och uppnår säkert resultat!

1. Lär dig att identifiera dina bäckenbottenmuskler

För att stärka bäckenbottenmusklerna är det viktigt att identifiera bäckenbottenmusklerna och lära sig hur man aktiverar dem. Det är vanligt att det är svårt i början att på egen hand spänna bäckenbotten eller så vet man inte hur man spänner musklerna på rätt sätt. Det är till exempel möjligt att när du tränar bäckenbotten tror du att du drar ihop bäckenbottenmuskler, men sammandragningen är egentligen riktad mot de djupa magmusklerna eller ändtarmens muskler. I det här fallet når inte träningen rätt plats och musklerna blir inte starkare.

Det finns olika testmetoder för att identifiera bäckenbottenmusklerna. Ett bra sätt är till exempel att placera ett eller två fingrar i slidan och spänna musklerna i slidan och dra musklerna mot naveln. Spänner du musklerna rätt kommer du att känna hur bäckenbotten ”höjer sig”. Om du inte kan identifiera bäckenbotten eller spänna musklerna ordentligt kan en bäckenbottentränare hjälpa dig.

2. Träna regelbundet och noggrant

Vid träning av bäckenbottenmuskler är regelbunden träning extremt viktig. Det är bra att följa programmet och skriva ner träningspassen så att du inte glömmer att göra passet och kan följa dina framsteg. Förutom regelbunden och tillräcklig träning är rätt teknik också viktig för att nå resultat. När du tränar bäckenbotten bör du sikta på högkvalitativa repetitioner snarare än så många repetitioner som möjligt – några bra hjälper fler än tio svaga.

3. Använd bäckenbottentränaren för att hjälpa och förbättra din träning

Bäckenbottentränaren är ett mycket bra verktyg för att stärka bäckenbotten och behandla många bäckenbottenbesvär. Apparaten kan användas för att aktivera och stärka bäckenbotten och effektivt behandla alla typer av inkontinens. Dessutom kan du med bäckenbottentränaren slappna av spänt bäckenbotten eller behandla olika smärttillstånd i bäckenområdet.

Att använda en bäckenbottentränare i kombination med egna övningar hjälper dig att bättre förstå bäckenbottenmuskulaturens funktion och få ut det mesta av övningarna. Apparaten hjälper också till att träna bäckenbottens muskler så att det i framtiden blir lättare för dig att spänna och stärka musklerna.

I vårt sortiment finns fem olika bäckenbottentränare för att stödja bäckenbottenträning.

>> Läs om skillnaderna mellan våra bäckenbottentränare och ta reda på vilken av våra bäckenbottentränare som skulle passa dig bäst.

Nedan hittar du alla våra bäckentränare för kvinnor:

1650.00 kr


Välkommen till nästa nivå av kvinnlig hälsa och välbefinnande med Perfect PFE Woman, en banbrytande lösning designad för att stärka din bäckenbotten, återta kontrollen och förbättra livskvaliteten. Med den senaste EMS-teknologin vid din sida, är det dags att säga adjö till urininkontinens och välkomna ett liv fyllt av frihet och självförtroende.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

1450.00 kr


Kegel Toner är din ultimata partner i strävan efter en starkare bäckenbotten och ett liv fritt från ansträngningsinkontinens. Speciellt utformad för kvinnor, använder den avancerad EMS-teknologi för att effektivt aktivera och stärka dina bäckenbottenmuskler. Oavsett om du vill återhämta dig efter förlossningen eller bara stärka din kärna för ökad livskvalitet, är Kegel Toner det perfekta valet för dig.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

1890.00 kr


Välkommen till nästa nivå av personlig hälsa med Unicare, den senaste innovationen inom bäckenbottenträning, här för att förändra ditt liv. Byggd på framgången med den omtyckta Perfect PFE Woman, tar Unicare ditt välbefinnande till nya höjder genom att erbjuda mer än bara stärkning av bäckenbotten och behandling av urininkontinens. Den är din allierade mot mensvärk och smärtor orsakade av endometrios, allt detta genom den avancerade EMS-teknologin.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

2490.00 kr


Mångsidig bäckenbottentränare för professionellt- och hemmabruk. Apparaten aktiverar och slappnar av bäckenbotten med hjälp av EMS-teknologi samt lindrar smärta i bäckenområdet med hjälp av TENS-teknologi. Apparaten har 12 färdiga program samt 3 manuella program.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

4. Kom ihåg avslappning av bäckenbotten

Som med annan träning är också vila viktig. Att träna för mycket kan orsaka spänningar i bäckenbotten, smärta i bäckenområdet eller andra åkommor i bäckenområdet. Det är därför viktigt att också ta vilodagar från träningen. Bäckenbotten kan slappnas av med olika övningar eller med hjälp av en bäckenbottentränare.

5. Fråga en bäckenbottenspecialist om hjälp

Om bäckenbottenträning verkar utmanande trots tipsen, eller ens långvarig träning inte ger en lösning på dina problem, är det bra att fråga en bäckenbottenspecialist om råd. En fysioterapeut för bäckenbotten hjälper dig att hitta den bakomliggande orsaken till dina besvär och rätt behandling för dig. Fysioterapeuten för bäckenbotten hjälper även till med bäckenbottenträning och med att använda bäckenbottentränaren.

Kontakta oss så hjälper vi att välja en lämplig bäckentränare just för dig:

info@tenscare.se