Inkontinens bör inte betraktas som ett problem för endast äldre kvinnor eller en normal följd av åldrande. Den försvagning av muskler och bindväv som uppstår under åldrandet förklarar delvis förekomsten av urininkontinens, men problemet är också vanligt bland yngre kvinnor samt bland män.

Den vanligaste orsaken till urininkontinens är bäckenbottenmuskulaturen försvagas. Detta kan orsakas av till exempel sjukdom, hård träning, graviditet eller förlossning. Problemet är irriterande och ofta även pinsamt, men som tur är kan man bli av med det. Att identifiera typen av inkontinens hjälper till att hitta en lämplig behandlingsform.

Hej då inkontinens - för gott!

Upp till hälften av kvinnorna lider av enstaka urininkontinens någon gång i livet. Lyckligtvis går det dock att bli av med det en gång för alla.

Hur kan inkontinens förhindras?

Urininkontinens kan förebyggas genom att hålla musklerna i bäckenbotten i gott skick. Det är bra att börja träna bäckenbotten redan i tonåren och träningen ska vara regelbunden. Under graviditeten och efter förlossningen är bäckenbottenträning särskilt viktigt. Motion, hälsosam livsstil och att undvika övervikt, hjälper också till att förebygga urininkontinens.

Med bäckenbottentränaren är det enkelt och effektivt att stärka bäckenbottenmusklerna. Regelbunden användning av bäckenbottentränaren kan effektivt förebygga inkontinens och andra problem i bäckenområdet.

Bli av med urininkontinens genoma att förstärka bäckenbotten

Om inkontinensen är mild kan den oftast behandlas genom att stärka bäckenbottenmuskulaturen eller med hjälp av fysioterapi för bäckenbotten. Att träna bäckenbottenmusklerna hjälper till med alla olika typer av urininkontinens och har visat sig vara det mest effektiva sättet att förebygga och behandla urininkontinens.

Du kan öva rätt typ av bäckenbottenmuskelträning själv, men att hitta rätt muskler eller spänna dem kan vara utmanande. Det är också möjligt att spänna musklerna felaktigt. En fysioterapeut för bäckenbotten kan hjälpa till med träningen.

Bäckenbottentränaren är en medicinteknisk apparat för hemmabruk som kan hjälpa dig att bli av med urininkontinens för gott. Tack vare sin effektivitet är TENS-apparater för bäckenbotten populära bland fysioterapeuter runt om i världen.

Bäckenbottentränaren spänner bäckenbottenmusklerna åt dig och garanterar rätt typ av träning. Med bäckenbottentränaren är det enkelt att stärka bäckenbottenmusklerna och du kan använda apparaten hemma, tex, medan du tittar på TV. I vårt sortiment hittar du fem olika bäckenbottentränare. Alla våra apparater är av hög kvalitet, säkra, noggrant testade och utan biverkningar.

Nedan hittar du våra bäckenbottentränare för behandling och förebyggande av inkontinens hos kvinnor:

1650.00 kr


Välkommen till nästa nivå av kvinnlig hälsa och välbefinnande med Perfect PFE Woman, en banbrytande lösning designad för att stärka din bäckenbotten, återta kontrollen och förbättra livskvaliteten. Med den senaste EMS-teknologin vid din sida, är det dags att säga adjö till urininkontinens och välkomna ett liv fyllt av frihet och självförtroende.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

1890.00 kr


Välkommen till nästa nivå av personlig hälsa med Unicare, den senaste innovationen inom bäckenbottenträning, här för att förändra ditt liv. Byggd på framgången med den omtyckta Perfect PFE Woman, tar Unicare ditt välbefinnande till nya höjder genom att erbjuda mer än bara stärkning av bäckenbotten och behandling av urininkontinens. Den är din allierade mot mensvärk och smärtor orsakade av endometrios, allt detta genom den avancerade EMS-teknologin.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

1450.00 kr


Kegel Toner är din ultimata partner i strävan efter en starkare bäckenbotten och ett liv fritt från ansträngningsinkontinens. Speciellt utformad för kvinnor, använder den avancerad EMS-teknologi för att effektivt aktivera och stärka dina bäckenbottenmuskler. Oavsett om du vill återhämta dig efter förlossningen eller bara stärka din kärna för ökad livskvalitet, är Kegel Toner det perfekta valet för dig.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

2490.00 kr


Mångsidig bäckenbottentränare för professionellt- och hemmabruk. Apparaten aktiverar och slappnar av bäckenbotten med hjälp av EMS-teknologi samt lindrar smärta i bäckenområdet med hjälp av TENS-teknologi. Apparaten har 12 färdiga program samt 3 manuella program.

🚚 Fri frakt
2 års garanti

Läs mer om våra bäckenbottentränare och hitta den mest lämpliga hjälpen för urininkontinens >>

Andra behandlingsmetoder

Om urininkontinensen är allvarlig är det möjligt att självbehandling inte räcker. Svår ansträngningsinkontinens och blandinkontinens kan också behandlas med kirurgi. Kirurgisk behandling bör dock endast övervägas om självbehandlingsmetoder eller bäckenbottenfysioterapi inte hjälper mot urininkontinens. Den så kallade bandoperationen har visat sig underlätta ansträngningsinkontinens.

Allvarlig trängningsinkontinens kan vid behov behandlas med medicin. Läkemedelsbehandling kan också förskrivas för att behandla blandinkontinens. Läkemedelsbehandling planeras alltid individuellt.